Pazar kahvaltısı için pratik ve lezzetli bir börek gül böreği:) Bizim evin favorileri ıspanaklısı ( ki ıspanağın en sevdiğim hali) ve kıymalısıdır. Diğer penirlisi, pateteslisi, patlıcanlısı da yapılır. Ben bazen işin iyice kolayına kaçıp tek bir tepside iki çeşiti birden yapıyorum. Ispanak sevmeyen çocuğunuz belki ıspanaklı böreği sever. Denemesi sizden! Yine yemezse siz ayifetle yersiniz:)
Ispanaklının içine keçi peniri koyarsanız süper oluyor mutlaka deneyin. Son derece besleyici bir börek oluyor.
Ispanaklı için Malzemelerimiz;
5 adet Yufka
Yarım kilo Ispanak
200 gr Keçi peyniri
Zeytin yağı
Tuz
Bir küçük kase Yogurt
1 adet Yumurta
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kıymalı için malzemelerimiz;
Yarım kilo yağsız kıyma
3 baş kuru soğan
Zeytin yağ
Kimyon, karabiber,
Yumurta
Kimyon, karabiber
Tuz
Böğreğimizin püf noktası yufkamız taze, yumuşak olmalı( katlarken kırılmaması gerekiyor). Tarife gelince derin bir kapa Ispanakları ince ince doğruyoruz, içine rendelediğimiz keçi peynirini,zeytin yağını, tuz koyup iyice karıştırıyoruz. Zeytin yağı ıspanakları parlayıncaya kadar konuyor. Daha sonra altıya böldüğümüz yufkaları (bize kolaylık olsun diye) üstüste alıyoruz. Sıradan iç harcı koyup önce yuvarlayıp sonra doluyoruz. Gül şeklini veriyoz. Böreklerimizi yağladığımız tepsiye diziyoruz. En son bir kasede yogurdu biraz sulandırıp içine bir yumurta kırıp karıştırıyoruz. Bu karışımı böreklerin üstüne yediriyoruz. 200 derece fırına üstü kızarana dek pişiriyoruz. Ayifet olsun.
Not 1: kıymalısında ise üzerine yumurta ile biraz zeytin yağını karıştırıp sürüyoruz.
İç harcta ise kıyma renk degiştirince rendelediğimiz soğanı koyup pişiriyoruz. Soğanlar beyaz kalsın fazla pişmesin.
Not 2: resimdekiler benim için yaptıklarım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder